г. Харьков, Салтовское шоссе 155/93
Смотреть на карте
(098) 046 18 29
(050) 979 44 69
(093) 979 44 69
Пошук артикулу
 
Каталог
Каталог запасних
частин
Завантажити (PDF)
 
 

Що таке сайлентблок і навіщо його міняти

Сайлентблок - це дрібна деталь підвіски автомобіля, яка представляє собою дві металеві втулки, вставлені одна в іншу, проміжок між якими займає гумова вставка. Сайлентблоки служать для з'єднання деталей автомобільної підвіски, вони пом'якшують коливання, що передаються від однієї деталі до іншої при русі машини. Крім підвіски, гумовометалеві шарніри (так часто називають сайлентблоки) встановлюються і в інші системи автомобіля: двигун, коробку передач, важелі кріплення, використовуються в стабілізаторах і амортизаторах і в інших елементах.

 

При експлуатації авто сайлентблоки відчувають величезні навантаження, тому за їх станом потрібно стежити, замінюючи по необхідності зношені сайлентблоки на нові. Бажано перевіряти стан сайлентблоків кожні 50 тисяч кілометрів пробігу. Для визначення стану гумовометалевих шарнірів підвіски потрібно вивісити по черзі передню і задню частини авто, перевірити важелі на предмет люфту і провести візуальний огляд сайлентблоків. При цьому уважно огляньте гумову вкладку сайлентблока: якщо на ній з'явилися тріщини або відшарування, то сайлентблок підлягає обов'язковій заміні.

 

Така, здавалося б, незначна деталь, як сайлентблок, впливає на працездатність всієї ходової частини автомобіля. Знос сайлентблока позначається на керованості автомобіля, погіршуючи її, особливо при русі на високих швидкостях. Також зношений сайлентблок може викликати неприємні скрипи в підвісці, поява люфту і відчутного крену машини. Якщо вчасно не замінити зношений сайлентблок, можуть деформуватися кріплення важелів, що згодом спричинить за собою дорогий ремонт.

 

Не рекомендується самостійно робити заміну сайлентблоків, за цим надійніше буде звернутися в майстерню до професіоналів. Для якісної установки потрібне спеціальне обладнання та компетентні фахівці, які мають досвід подібної роботи. В результаті безграмотной заміни сайлентблоків при експлуатації можуть виникнути проблеми, і новий сайлентблок завчасно вийде з ладу. Наприклад, якщо при заміні сайлентблоків підвіски через незнання повністю закрутити гайку осі важеля, коли автомобіль знаходиться в підвішеному стані, то сайлентблок незабаром викрутиться і прийде в непридатність.

 

Міняти на сервісі або самим - вибір за Вами, головне, щоб такі важливі деталі як сайлентблоки були в порядку, і автомобіль тримався на дорозі впевнено, забезпечуючи Вам безпеку в дорозі.

 
 
Розробка сайту: студія "Імпреза"студія
Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:

Інструкції по відновленню паролю
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.